Свободния доминира на кик-бокс

Спорт

24-11-2013, 18:37

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

64 състезатели от 5-те висши учебни заведения във Варна премериха сили в студентския шампионат по кик-бокс, организиран от родната федерация по бойни спортове. На татамито в залата на Икономическия университет в морската столица бяха излъчени шампионите в 8 категории, а срещите бяха коя от коя по-зрелищни и оспорвани. Двубоите наблюдава и председателя на родната централа – Боян Колев. В надпреварата участие взеха и доста именити варненски бойци. Състезателя на ТИМ – Красен Станчев, от Техническия университет не остави шансове на съперниците си и се окичи със златния медал при най-тежките (+94 кг), а неговия колега от ТУ – Александър Русев, е шампион при 79-килограмовите, пише Агенция Черно море

Европейският шампион по муай-тай Стоян Копривленски от Бургас, който излезе на ринга от името на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” спечели безапелационно титлата в кат. до 74 кг.

Най-много златни отличия завоюваха бойците от Варненския свободен университет - Иван Горанов е първи в кат. до 69 кг, Антон Василев е шампион в кат до 84 кг, Минчо Боянов се качи най-високо на почетната стълбичка при 89-килограмовите, а тяхната колежка Пламена Стоева бе над всички при жените.

В кат. до 63 кг при мъжете титлата за Станислав Вълчев от домакините от ИУ, като тук бе и младата надежда Андреан Илиев от ТИМ – носител на европейската титла на WKN, който също игра от името на „икономистите”.