Бунт в Енергото

Животът

26-11-2013, 14:22

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Собственици на фирми със спрян ток заплашват да блокират ул. "Девня"

Собственици на фирми, чиито офиси и цехове останаха днес без ток, обсадиха гишетата на "Енерго-про" на ул. "Девня". Хората недоволстват, че работниците им бездействат, а клиентите си чакат поръчките, въпреки че не са длъжници на енергодружеството. 

"Платили сме си вдички задължения към Енерго-про още на 1 ноември. Вчера бях в цеха цял ден, а вечерта, когато се върнах в офиса, намерих писмо от Енерго-Про, че им дължа 200 лева за авансово плащане, което трябва да направя на 20-и ноември. А писмото пристига 5 дни след тази дата. Сутринта отидох в цеха направо, а там няма ток: машините не работят, 20 души бездействат, а клиентите си чакат поръчките. Без предупреждение, без телефонно обаждане или електронно писмо, Енерго-Про ми спира тока за 200 лева авансово плащане и 3 работни дни закъснение. Безобразие", недоволства Алексей Данаилов, който е сред чакащите на едно от гишетата.
Много от хората са гневни и заплашват, че ще блокират фронтофиса и ще спрат движението по ул. "Девня". "Пак ни тласкат към февруарските протести!", намесва се в разговора собственичка на магазин. Тя също "дължи" на дружеството авансова вноска. По телефона ми казаха, че днес изтича и друг срок за плащане, но писмото за него сигурно ще го получа другата седмица, недоволства жената.