Черен петък във Варна

Парите

28-11-2013, 16:26

Снимка:

n/a

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Black Friday на 29 ноември

Черен петък ще зарадва варненци. Масова еднодневна кампания Black Friday, традиционна за САЩ, се пренася и у нас на 29 ноември. За пръв път в България цял търговски център ще проведе ударната кампания, която дава летящ старт за коледното пазаруване по западен образец. Мястото е Гранд Мол.Намаленията до 70% на стоки и услуги започват в 9:00 ч. за хипермаркет Carrefour и 10:00 ч. за всички останали обекти. Краят на супер намаленията ще дойде точно в 22:00 ч. същия ден.

Черен петък ще има и за тези, на които не им се обикалят магазините. Сутринта в петък, 29 ноември, eMAG.bg прави Black Friday, като цените на 100 000 продукта в сайта ще се намалени с до 70%. Цените на лаптопите например ще започват от 359.99 лева, а смартфоните ще са с 50% отстъпка. Таблети ще се предлагат за 49 лева, а нов фотоапарат ще може да се купи с 45% по-евтино. На сайта ще могат да се купят и телевизори с отстъпка от 35%, а цените на малките кухненски уреди ще започват от 9.99 лева. Големите намаления ще бъдат в сила до полунощ в петък и ще бъдат доставени безплатно.      

Черният петък, който следва Деня на благодарността, прави първите си стъпки във Филаделфия през 1961 г. и започва да става масова търговска практика в САЩ през 70-те години на ХХ век. От 2005 г. насам това е най-натовареният шопинг ден в годината. Обичайно магазините отварят много рано - в 6:00 сутринта, но в началото на нашето десетилетие се появяват и съвсем ранобудни търговци, които започват своя Черен петък още от предната нощ. В България Черният петък прохожда с малки акции на отделни магазини в последните години. Акцията във Варна е първата мащабна проява на този изключително успешен търговски формат.