Седмица на Роботиката започна в Техническия

Животът

03-12-2013, 02:07

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Състезанието с роботи е в петък от 15 часа

Традиционният ден на роботиката в Техническия университет във Варна тази година прерастна в цяла седмица. Тя беше открита вчера, а днес са първите презантации.

Сред най-интересните са "Космическа роботика" на Иван Чолаков от Университета в Абъристуит, Англия (3.12. от 13 часа), "Обработка на изображения за машинно зрение" на организатора на събитието Михаил Скопчанов от Катедра „Автоматизация на производството” в Технически университет - Варна (3.12. от 14 часа), "Моделиране и управление на траекторното движение на мобилни роботи" на Алексей Кабанов от Катедра „Техническа кибернетика”, Севастополски национален технически университет, Украйна (4.12. от 15 часа), "Изчислителна интелигентност" на Алекс Тормаши от Катедра „Информационни технологии”, Университет „Сечень Ищван”, Унгария (5.12. от 15 часа), "Анатомия на робота" на Христо Христосков, Джонсън контролс България (6.12. от 11 часа). Всички лекции ще се проведат в Залата за презентации в топлата връзка между Машинния и Електро факултетите.

Традиционното състезание между роботи е в петък, 6.12. от 15 часа. На последното издание на Деня на роботиката миналата година студентите от клуб "Роботика и мехатроника в ТУ демонстрираха уникален футболен мач между роботи. През целия ден в петък във фоайето на Новия учебен корпус ще бъде отворена за посещение и изложба на роботи.