Дари стария си телефон, помогни на дете

Животът

05-12-2013, 11:23

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

До 30 януари 2014 година в офиса на КНСБ-Варна

Благотворителна кампания в подкрепа на деца, на които родителите са загинали на работното място, организират от КНСБ, благотворителен фонд "Проф д-р Желязко Христов" и СНЦ "Младежки форум 21 век". Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.

Дарителската акция се организира по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства. Всички ние ще можем да оползотворим неизползваемите си устройствата и да подпомогнем развитието на социалната кауза. В България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Всички те могат да подпомогнат на една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца.

Как да го направим?

Като се освободите от старите си, мобилни телефони и смартфони, които не използвате, независимо дали работят или не. Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени, след което ще се преведат финансовите средства по сметка на фонда. За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата-оценител ще добави 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция.

Какви телефони могат да се даряват?
Ще бъдат приемани всякакви мобилни телефони и/или смартфони, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени.

Къде?
При желание от ваша страна за участие, можете да предадете ненужния си телефон в офисите на Регионалните и Общински съвети на КНСБ в цялата страна. За Варна адресът е: ул. "Хр. Самсаров" 3. 

Докога?
Кампанията започна на 2 декември 2013 г. и ще продължи до края на месец януари 2014 г.