ДФК "Делфините" срещу ЦСКА на Коледен турнир "Болярче"

Спорт

06-12-2013, 10:15

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Децата на Миша Милошевич ще представят Варна в надпреварата във Велико Търново

Варненският детски футболен клуб "Делфините" се пуска в първо издание на Коледен турнир по футбол с участието на осем отбора от цялата страна. Надпреварата за Купа "Болярче", е за деца, родени след 1 януари 2005 г. и ще се проведе на 7-8 декември във Велико Търново. Разходите на гостуващите отбори по престоя и настаняването изцяло се поемат от организаторите.

В турнира ще вземат участие тимове от София, Варна, Бургас, Горна Оряховица, Габрово, Димитровград и Велико Търново. Децата от варненския клуб ДФК "Делфините", който преди по-малко от месец празнува своя четвърти рожден ден, е в предварителна група са ЦСКА, Локомотив (ГО), Звездичка (Бургас). Първият мач на Делфините, водени от бившия футболист на Черно море Миша Милошевич, е срещу Звездичка (Бургас), вторият за деня е с Локо (ГО), а на 8 декември ще премерят сили с ЦСКА.

В другата група пък са Бригада (Димитровград), Янтра (Габрово), Лъвчета (София) и домакините от Болярчета (ВТ).

Мачовете в групите ще са от две полувремена по 15 минути, всеки отбор е съставен от 5 полеви играчи и вратар. Отборите в предварителните групи ще играят всеки срещу всеки, а на втория ден са финалите - според подреждането в квартетите.

Откриването е утре от 10 часа с шоу на най-малките “болярчета”, като ще има и забавни игри. Финалът за купата е от 13,45 ч., а за 14,30 е насрочено награждаването. Отличия и медали са предвидени за първите три отбора в класирането, ще има и индивидуални награди за най-добър вратар и голмайстор. Екипи ще получат всички участвали деца, а всеки отбор – и по пет футболни топки.