ДФК "Делфините" удари ЦСКА на Коледен турнир

Спорт

09-12-2013, 11:53

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Обмислят международен турнир във Варна

 

Отборът на "Делфините" успя да победи тима на ЦСКА в първо издание на Коледен турнир по футбол за Купа "Болярче". Надпреварата бе за деца, родени след 1 януари 2005 г. и се проведе през уикенда във Велико Търново.

Младите таланти на Миша Милошевич надиграха армейския тим с 1:0. Единственият гол в мача реализира Мирян Василев.

В първата среща от надпреварата варненските малчугани отстъпиха на Зведичка Бургас с 0:3. Загубата обаче бе плод на стъписване отстрана на тима от морската столица, тъй като това е дебютно участие за децата на такъв форум. Още в следващия мач варненци записаха победата над ЦСКА, които от своя страна пък победиха с 4:1 Звездичка. Делфините успяха да спечелят още мачовете си с Локомотив (ГО) с 2:0 и Янтра (Габрово) с разгромното 4:0. Имената си сред голмайсторите записаха Пламен Арчев, Юан Анис Киров, Симеон Симеонов, Димитър Тодоров. С изявите си на терена Георги Венциславов, който е с една година по-малък от останалите, остави страхотно впечатление.

Шефът на детски футболен клуб Делфините Илко Станчев пък коментира пред Varnautre.bg, страхотната организация и добрите условия, които предложиха организаторите на надпреварата. „Домакините се представиха на ниво. Топла зала със страхотна атмосфера. Представихме се много силно, очарован съм от цялостната игра на младите. С четири тренировки с тази формация бихме ЦСКА. Всичко това ме амбицира да направим отбор с деца 2005-06 г. и да участваме на всички турнири за да ги спечелим”, сподели с усмивка Станчев.

Той разкри още, че през пролетта или лятото обмисля да организира международен турнир във Варна, където ще бъдат поканени водещите школи в тази възраст в страната, както и от Румъния, Сърбия, Гърция, Турция и др.