Общината продава 111 имота

Мисия Варна

09-12-2013, 15:05

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Общинските жилища са 1600, 80 от наемателите са пожелали да ги купят

Амбициозна програма за отдаване под наем и продажба на имоти е подготвила общинската администрация. Такава беше днес оценката на съветниците, които трябва да разрешат сделките с имотите в дългия списък. Девет нежилищни имоти ще бъдат отдадени под наем, 65 парцела пък ще бъдат разпределени за земеделски нужди на варненци. Чрез търг ще бъде търсен нов собственик за 111 имота - частна общинска собственост на територията на Варна. 54 са парцелите, които ще бъдат продадени на търг, като земя.

Голям брой забележки към предложения списък имаше единствено съветникът Меглен Тодоров, който неотдавна напусна "Атака" и стана независим. Той поиска прецизиране на някои от предложените имоти и отпадането на други, тъй като биха били по-полезни при изграждането на улици, зелени площи или дори за гробище в Галата.

В годишната програма за управление и разпореждане на имоти са описани и жилищата общинска собственост, както и тези, чиито наематели са заявили желание да ги купят. Общо 80 на брой. Съветниците отложиха преобразуването на спортните предприятия, тъй като поискаха да се запознаят по-подробно с предлаганото сливане. Те се "поздравиха" и с първата ликвидация на общинска фирма - Общинска охранителна фирма, закрита заради лоши финансови резултати.

На заседанието на комисия "Собственост и стопанство" днес присъстваше и управителят на друго нарочено за закриване предприятие - Строителство и ремонт. Той поиска да знае кое налага закриването, но съветниците го препратиха за отговор при кмета и единодушно гласуваха "за", без да му отговорят.