Започва проектиране на ремонта на Младежкия дом

Варна отново влиза в надпреварата за Младежка столица на Европа

Варна ще се кандидатира за приза "Младежка европейска столица 2017". Това съобщи кметът Иван Портних след подписване на споразумение между община Варна и организациите, обединени в Младежки форум за партньорство с местната власт. 

"Сигурен съм, че през 2017 г. можем да спечелим приза, шансовете ни са огромни, защото имаме добър и доказал се екип", подчерта Портних. Той съобщи, че общината започва проектиране за обновяване и разширение на Младежкия дом във Варна. Обмислят се и идеи за предоставяне на нова сграда за развитие на нови дейности.
"В младите хора е надеждата, че в града ни нещо ще се случи по нов начин. В мое лице – като човек, който все още принадлежи именно към тази част на обществото, винаги ще намирате подкрепа за вашите инициативи”, обеща кметът на младежите.

По време на проявата в Младежкия дом бе представен отчета за дейностите, свързани с участието на Варна в надпреварата за приза за 2016 г., в която морската столица спечели второ място след азербайджанския град Ганджа.

"За нас е важен пътят, който извървяхме, защото се научихме как да преодоляваме трудностите. Живяхме с мечтата да докажем, че Варна е достойна за европейска столица на младите хора от Европа. Резултатът не ни обезкуражи, напротив, мотивира ни да бъдем още по-активни", коментира Светлана Пасева, началник отдел "Младежки дейности" в общината. Тя припомни, че кандидатурата на Варна е успяла да обедини всички евродепутати от България като обща кауза. Стана ясно още, че вече има решение на Националния младежки форум, че ако Варна щурмува титла за 2017 г., организацията отново ще подкрепи морската столица.