Съдът пусна колите в Морската

Мисия Варна

12-12-2013, 19:23

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът: Забраната за коли в Морската не важи за собствениците на имоти

Ресторант "Хоризонт" покани клиентите си "да заповядат" с коли

Варненски административен съд спря предварителното изпълнение на Заповед 4170/11.11.2013г., издадена от кмета на община Варна Иван Портних, с която бе наложена забрана за движението на автомобили по алейната мрежа на Приморски парк.

Определението на съда е по жалба на собствениците на ресторант "Хоризонт". "На практика това означава, че всички желаещи да посетят "Хоризонт" могат да заповядат с МПС, което да паркира в изградения паркинг на комплекса", похвали се адвокат Диан Иванов, представляващ жалбоподателите.

В мотивите си съдът посочва, че от предварителното изпълнение на заповедта биха настъпили непоправими вреди за молителката, в по-голяма степен, отколкото би се засегнал държавният интерес. 

Основателността на искането се обосновава и с тезата за съществено нарушаване на изконни човешки права и правото на собственост, прокламирано в чл. 17 от Конституцията на Република България. Изтъква се и, че с въведената забрана се осъществява незаконосъобразна намеса в мирното упражняване на правото на собственост.

Със забраната се ограничава и упражняването на правото на труд на всички 96 работници и служители на територията на комплекс "Хоризонт", пише още в мотивите на съда.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от датата на съобщаването на страните пред Върховен административен съд.