Пиян блъсна такси на червено, вкара трима в болница

Крими

18-12-2013, 11:13

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Джигитът карал колата си 1,97 промила

Двама шофьори бяха заловени във вторник при проверки да карат след употреба на алкохол, съобщиха от полицията.  Около 00:40 часа, на бул. "Христо Смирненски" във Варна при проверка на "Ауди 80", дрегерът е установил, че водачът му П.П. на 39 години от Варна шофира с 1,95 промила в издишания въздух. На мъжа е издаден талон за медицинско изследсване, взета е кръвна проба, която показва концентрация от 2,5 промила в кръвта. Джигитът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Половин час по-късно, по бул. "Сливница" в посока центъра на града  27-годишният Ц.Ц. от Аксаково с "Опел Астра", на кръстовището с ул. "Струга" минава на червено и блъска, преминаващото на зелен сигнал такси. Виновният видач управлявал автомобила си след употреба на алкохол с концентрация от 1,97 промила в издишания въздух, уточниха от полицията.

От удара е пострадал самият шофоьр, който получил фрактура на черепа и е настанен за наблюдение, без опасност за живота. Пострадал е и водачът на таксито, мъж на 51 г., Той е получил фрактура на лявата лопатка и на три ребра, но без опасност за живота. Ранена е и 20-годишна пътничка в таксито, която е с контузия на главата, също без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.