Продават се графити за специални деца

Варна Лайф

19-12-2013, 14:05

Снимка:

Аморфа

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

20 декември, 19:30 ч: Младежка група АМОРФА и The Center организират благотворително събитие „80х80 Графити изложба и хип-хоп танци”

Стрийт артисти, участвали в цялостното изрисуване на сградата на Помощно училище „Братя Миладинови” във Варна, и танцьори от училището за съвременни хип-хоп танци The Center ще подкрепят деца със специални образователни потребности в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Благотворителното събитие „80х80 Графити изложба и хип-хоп танци” се организира от Младежка група АМОРФА и The Center на 20 декември 2013 г. от 19.30 часа. В The Center World ще бъдат представени авторски платна на LUNAR (Хърватия), YUMANIZUMU (Япония) и NASIMO, SHIONE, SUNSHINERS, Ина Валентинова и Тодор Иванов (България). Творбите ще се продават, като с половината от средствата ще бъдат закупени материали и техника, необходими за по-активна работа с децата и развиване на техните умения, както и за работата на млади артисти и танцьори с тях. Събитието ще бъде със специалното участие на SHIFURA & KAQTA от The Center.

За възпитаниците на Помощно училище „Братя Миладинови” днес бе организирано и новогодишното тържество. В нестандартното за учебното заведение празненство се включиха млади танцьори и артисти, които провокираха децата да изразят усещанията си за цветовете, формите, движенията и музиката.