В празничните дни няма да спират тока на длъжниците

Животът

29-12-2013, 09:56

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На 31 януари ще има дежурни каси

74 екипа ще работят в случай на аварии по електроразпределителната мрежа в празничните дни. От Енерго про съобщиха, че те имат пълна готовност да отстраняват възникнали повреди по електрическите съоръжения в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. Всички екипи са снабдени с необходимите лични предпазни средства и облекло, което отговаря напълно на характерните за зимния сезон метеорологични условия. Осигурени са им средства за комуникация и резервни връзки между мобилните екипи и центровете за управление на мрежата.
Както и през изминалите години, при влошаване на метеорологичните условия, компанията е осигурила възможност за прегрупиране и пренасочване на допълнителни екипи в районите, където това е необходимо, информираха още от дружеството.
Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия в срок, могат да го направят и на официалния празничен 31 декември. Дежурната каса във Варна е на бул.”Съборни” №42, а работно време ще е от 09.00 до 13.00 часа. През празничните дни до 1 януари 2014 година включително, компанията няма да преустановява електрозахранването на тези от тях, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия.