Остъргаха "Сливница" по молба на варненци за повдигнати зебри

Мисия Варна

03-01-2014, 13:04

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пешеходните пътеки по булеварда в района на Техникумите ще бъдат повдигнати

Задръстване в района на Техникумите предизвика рязане на асфалта в двете платна по скоро ремонтирания бул. "Сливница". Работници на пътно-поддържащата фирма "Инжстрой" по обед стовариха техниката и започнаха да стържат парчета от новичкото шосе, видя репортер на Varnautre.bg.  

Минувачите възмутено "зацъкаха с език", виждайки какво се случва с пътя, който бе основно ремонтиран преди по-малко от 6 месеца, с 6,6 млн.лв. общински пари. Шофьорите пък бяха напътствани от работниците, местещи ограничителните конуси. 

Оказа се, че рязането си има причина. Пешеходните пътеки по булеварда в района на училищния комплекс ще бъдат повдигнати. Зебрите ще трябва да ограничат скоростта около Техникумите, където дневно преминават стотици ученици. 

Предложението за повдигнатата пешеходна пътека е одобрено от Комисията по безопасност на движението към Община Варна, а протоколът от заседанието е от април миналата година. До него се е стигнало след сигнали на граждани, НПО-та и фондации, които членуват в комисията.

По информация на Varnautre.bg изграждането на повдигнатите зебри ще бъде интегрирано и в проекта "Мобисек". Той цели насърчаване на колоезденето като основно транспортно средство, както и безопасността на участниците в движението чрез изграждане на велостоянки, пешеходни пътеки и реконструкция на подлези.