Варна с 16 столетници

Най-възрастната варненка през февруари ще навърши 106 години

16 варненци, посрещнаха Нова година за над стотен път. Това сочат данните на отдел "Гражданска регистрация" на общината към 2 януари. Девет от общо шестнайсетте столетници, са представителки на нежния пол.

Най-възрастната варненка през февруари ще навърши 106 години. Тя е родена през 1908г. и в момента живее във Франция. Веднага след нея се нарежда мъж, роден през 1909г., който също живее в чужбина.

Третото място в нестандартната класация отново заема дама, родена през 1910 г., а на опашката е с три години по-млада жена, която също е с настоящ адрес във Франция. От останалите в статистиката двама дълголетници са родени през 1911 г., петима – през 1912 г., и шестима – през 1913 г.

Общо 6-ма имат настоящ адрес извън страната, като по официални данни нито един от тях не е напуснал Европа. Освен във Франция, има хора с адресна регистрация в Гърция, Турция, Белгия и Унгария.

В регистъра фигурират още трима души на възраст над 100 години, за които няма смъртен акт, но по данни на техни роднини, са починали.