Обучиха 1000 младежи как да си намират работа

Най-посетени се оказали инициативите и кампаниите, по-голямата част от които се случили на открито

Над 1000 млади варненци са консултирани по време на двугодишен проект реализиран във Варна. Младежите са били обучавани по различни теми, като гражданско образование, превенции, професионално ориентиране и трудова заетост и други

Семинарите са били провеждани чрез онлайн групови или индивидуални консултации, както и такива на живо в младежкия център помещаващ се на територията на читалище "Отец Паисий".

Най-интересни теми от приключилия проект са "Как да разработим проект?" , "Управление на конфликти" и "Гражданско образование" с които проведените над 50 атрактивни обучения препълвали семинарната зала на центъра.

Не на последно място, а и най-посетени се оказали младежките инициативи и кампании, по-голямата част от които се случили на открито в летните месеци и се превърнали във вълнуващи преживявания.

Чрез проекта на дружество "Младежки информационен доброволчески център"  била съфинансирана и кампанията "Варна – европейска младежка столица 2016", както и честванията на Европейска младежка седмица. Подкрепени били и много на брой младежки начинания в областта на културата, неформалното образование, младежката креативност, творчество и други.

През 2014 г. Сдружението отново ще кандидатства по различни национални и международни програми за финансиране, за да продължи своята дългосрочна работа в полза на местното младежко общество.