Янаки би Волен по пътешествия

Новините

06-01-2014, 06:21

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Сидеров бил служебно само в Китай, Стоилов имал срещи от Страсбург до Баку

Изненадващо, Янаки Стоилов, а не Волен Сидеров, се оказа пътешественик номер 1 в парламента, пише в."Стандарт". Покрай воаяжите на лидера на "Атака" през миналата година се вдигна най-много шум. Но справка за периода 21 май-30 ноември 2013 г., изготвена от администрацията на Народното събрание по молба на в. "Стандарт", показа, че Сидеров е пътувал служебно само до Китай.

От всичките 240 депутати в командировки в чужбина парламентът е изпратил едва 39. Международните им контакти са стрували на бюджета 90 223,29 лева, става ясно от справката. В сумата влизат и самолетните билети, които са по-голямото перо при всяко излизане зад граница. Най-често в чужбина е ходил зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов. Командировките му са на стойност 9957,58 лева. Той е пътувал до Страсбург, Будапеща, Париж, Баку, Виена и Брюксел. Следваща в класацията е соцдепутатката Татяна Буруджиева, която е пътувала за 9888,74 лева до Истанбул, Вилнюс, Будва и Тбилиси
Трети е Четин Казак от ДПС, който оглави правната комисия след оттеглянето на Христо Бисеров. Неговите пътувания струват 6898,30 лева. Казак е ходил два пъти до Истанбул, веднъж до Анкара, два пъти до Брюксел, във Вилнюс и в Дубровник.

Четвърти е Пламен Манушев от ГЕРБ. Той е ходил до Хърватия и Грузия срещу 6399,93 лева.Пети е депутатът от левицата Спас Панчев, който е бил командирован за общо 4935,89 лева. Земеделецът е ходил в Тайланд, Литва, Португалия и Хърватия.Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чиито воаяжи са актуална тема от декември, служебно е пътувал само до Китай. Той беше в делегацията, водена от парламентарния шеф Михаил Миков. Депутатите бяха в Чунцин и Пекин от 12 до 17 декември

Дружбата с Китай сплотяваха още Александър Паунов от БСП, Камен Костадинов и Мустафа Карадайъ от ДПС. Соцлидерът Сергей Станишев е ходил 4 пъти до Брюксел, веднъж до Израел и веднъж до Палестина, но пътуванията му не са стрували нищо на парламента. Вероятно са били по партийна линия. Но при служебни пътувания не му се пишат неизвинени отсъствия от парламента.