Юнакът Александър извади кръста във Варна за втора поредна година (снимки и видео)

Късметлията от водосвета в Аспарухово е 20-годишният варненец Димитър Стоянов.

21-годишният Александър Николов от Варна извади кръста от морето за втора поредна година. 47 души се хвърлиха от Първа буна в ледените води, както повелява традицията на Богоявление. Най-младият юнак сред скочилите бе 15-годишен, а най-възрастен и тази година е 74-годишният Васил Тепеденлиев, известен като Васко Моржа. Той практикува плуване в ледени води от повече от 50 години и само 2 пъти е пропускал да скочи за богоявленския кръст.

Александър, който се пребори за кръста, се хвърля за него за втори път. Миналата година той се престраши за първи път и отново изпревари останалите смелчаци. Младежът е студент в Икономическия университет. 

Два часа по-късно, в 13:30, на морската гара в Аспарухово, след шествието из улиците на квартала, се събраха 26 младежи, готови да скочат в морето. Късметът да извади кръста се падна на 20-годишния Димитър Стоянов от Варна, студент във Варненския свободен университет. Той се занимава с плуване от 10 години, а този Йордановден е 9-ият поред, в който той скача за кръста, тази година - за първи път в Аспарухово. 

ФОТОРЕПОРТАЖ ОТ ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ И ВОДОСВЕТА ВЪВ ВАРНА

ВИДЕО от Първа буна

ВИДЕО от Аспарухово