Първанов и Калфин скочиха срещу БСП

Новините

11-01-2014, 07:57

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Нападението е заради Волен Сидеров

Поне две новини произведе днес президентът (2002-2012) Георги Първанов. Първата е, че затихналата му гражданска инициатива АБВ още функционира. Втората - че той, заедно с евродепутата от левицата Ивайло Калфин, нападна БСП и ДПС заради Волен Сидеров.

От АБВ изпратиха остра декларация, осъждаща поведението на лидера на "Атака" и депутатите му около скандала на летище Варна. От АБВ хвалят главния прокурор Сотир Цацаров, който поиска имунитета на Сидеров.

Първанов нарича отказа на етичната комисия в Народното събрание да се занимае с темата, "тежък удар върху българския парламентаризъм". "В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от партията мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия - ДПС", пише в позицията. Тя е подписана и от Калфин, което подхрани слуха, че основната интрига преди евровота през май в БСП е дали той ще води листата и дали хората около бившия президент ще имат алтернатива.

Първанов бе в Благоевград, за да защити ролята и делото на Димитър Благоев, чийто паметник осъмна по Коледа боядисан като Дядо Мраз.