Откриха новата учебна година във Военноморска база

Животът

13-01-2014, 16:49

Снимка:

navy.mod.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Повечето от показаните занятия ще бъдат в основата на предстоящото тактическо учение на Военноморската база - ВМС - „Черно море - 2014” и Военноморското учение с международно участие „Бриз 2014”.

С тържествено вдигане на националния флаг, военноморския флаг, стенговите флагове и флаговете за разцветяване, се откри новата учебна 2014 година във военните формирования от Военноморска база. В Пункт за базиране Варна строят бе приет от заместник-командира на ВМС комодор Димитър Денев. След ритуала по издигане военноморския флаг бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за месец декември. Негово високо преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет за здраве и успехи.

След приключване на мероприятията на строевия плац военните формирования проведоха показни занятия на елементи от бойната подготовка.
В района на дивизион патрулни кораби, на борда на корвета “Решителни”, групата за проверка на кораб на фрегата “Смели” отработи разписание за проверка на кораб нарушител c бързоходна корабна лодка тип “Зодиак”.
В района на дивизион със спомагателно назначение, се разигра следната учебна обстановка: 

Учебно-спомагателният кораб "Капитан I ранг Димитър Добрев" е на швартови в пункта за базиране. На борда на учебно-спомагателния кораб възникват пожари. Гасенето започна от аварийно спасителната група на кораба. Пожарите се разрастнаха. Оповестена бе противопожарната служба на пункт за базиране Варна. Оповестена бе и противопожарната служба на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". Силите на Пункт за базиране Варна съвместно с екипите на Областно управление по пожарна безопасност и защита на населението, практически отработиха въпросите на междуведомственото взаимодействие, посредством реални действия по гасене на пожар на кораб, като се обърна особено внимание на съвместното управление на силите и средствата, комуникациите и логистичното осигуряване.
На минен ловец „Цибър” учебната година започна с отработване на едно от основните корабни разписания – използване на подводен управляем апарат служещ за откриване и унищожаване на мини.
Повечето от показаните занятия ще бъдат в основата на предстоящото тактическо учение на Военноморската база - ВМС - "Черно море - 2014" и Военноморското учение с международно участие "Бриз 2014".