Скандал избухна заради колите в Морската, шофьори заплашват полицаи

Мисия Варна

19-01-2014, 13:52

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

8 общински полицаи не можаха да излязат на глава с нарушителите

Скандал между шофьори и общинска полиция се заформи днес по обед на един от входовете на Морската градина, до "Тринити парк", научи Varnautre.bg.  Патрул блокира алеята и започна да спира колите, които се опитват да излязат от парка, с идеята да се пишат глоби, заради движението на автомобилите по алеите.

Това обаче никак не се хареса на поне дузината водачи, които с крясъци обясниха на униформените, че нямат право да ги глобяват. Шофьорите дори отправиха заплаха към униформените, че щели да се оплачат, а преди това да извикат и медиите. 

Появи се втора патрулна кола на алеята, но дори вече станалите 8 общински полицаи не успяха да излязат на глава с нарушителите. Някои от тях, като видяха, че няма как да прескочат полицейското присъствие направиха обратен завой и подкараха из алеите в Морската градина, в търсене на друг изход.

Движението на коли в Морската продължава да е забранено въпреки обжалванията на кметската заповед за това от страна на областния управител и недоволни собственици на заведения и жилища в парка. Все още съдът не се е произнесъл по същество за мотивите на нито една от страните. Хаос създават спекулациите на собствениците, които непрекъснато чупят колчетата , махат забранителните знаци или ги покриват с черни чували.