Балчик - декор на "Живи легенди", филмът тръгва от Св. Валентин

Варна Лайф

20-01-2014, 21:56

Снимка:

"Живи легенди"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Режисьорът Ники Илиев е подписал договор за разпространение на филма в САЩ

Балчик стана декор на голямото кино. Част от новия филм на Ники Илиев "Живи легенди" е заснет в морския град. В лентата се виждат познати места от крайморската алея, панорамно е сниман града от въздуха, има кадри от района на болницата.

Сюжетът
Филмът разказва за петима приятели, израснали в Балчик, които се срещат 15 години след абитуриентския си бал. Павел е тридесет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Той решава да се върне в родния си град, за да ги открие.

Пристигайки там установява, че те отдавна са поели в различни посоки, прекъснали са връзката помежду си и за най-голямо негово учудване са направили редица компромиси със себе си.

С детския си начин на мислене Павел решава да ги върне към тийнейджърските им години като ги забърква в поредица от щуротии, които преобръщат живота им по неочакван дори и за него начин.

Актьорите
В лентата ще видим Орлин Павлов, Ники Илиев, който е и режисьор на филма, Саня Борисова - Илиева, Димо Алексиев, Любомир Ковачев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Микеле Плачидо.

Музиката
Новият сингъл на Орлин Павлов "Живи легенди" е от саундтрака към филма на Ники Илиев, в който певецът играе главна роля. Изключително забавно и с много чувство за хумор, едноименното парче към филма успява да ни подготви за настроението на лентата, чиято премиера предстои през февруари.

Премиерата
Точно на Свети Валентин ще е кинопремиерата на "Живи легенди". Филмът ще тръгне на голям екран в цялата страна. Междувременно режисьорът е подписал договор за разпространение на филма в САЩ с агенти по продажбата от Лос Анджелис. "Казаха, че и "Чужденецът", и "Живи легенди" имат потенциал, пък ще видим какво ще стане", коментира Ники Илиев.

Трейлърът