Бозов, който загуби Варна, се пробва с Бареков

Животът

25-01-2014, 17:18

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Загубилият надпреварата на кметските избори влезе в ръководството на "България без цензура"

Христо Бозов, който загуби балотажа за кмет на Варна, намери нов терен за политическите си амбиции: стана част от ръководството на партията на Бареков "България без цензура". Днес Николай Бареков официално влезе в политиката и се прицели в премиерския пост. На съвети от Бозов как се печелят избори той няма да може да разчита. Но двамата могат да обменят опит по политическо пигмалионство. Новото появяване на неосъществения кандидат за кмет на Варна не изненада никого, тъй като той не за първи път се отмята от думите си. Варненци помнят как до последно се отричаше като дявол от тамян, че е подкрепен от ДПС и Делян Пеевски.

Месеци преди изборите той беше назначен за временен кмет, а малко преди гласуването в Общинския съвет обеща да не се включва в предизборната битка. Забравил думите си обаче, Бовоз се отметна и влезе в кампания - официално подкрепен от БСП, в която именно Бареков изигра ключова роля. Екипи на телевизията, която той ръководеше по това време, посветиха десетки часове телевизионно време на Варна, в опит да осигурят победата на Бозов.

На конгреса на "България без цунзура" стана ясно още, че Ангел Славчев и Рада Коджабашева са двамата заместник-председатели на партията. Останалите трима заместници ще бъдат оповестени на по-късен етап, в хода на общинските конференции, които тръгват в цялата страна. Дали един от тях ще е Бозов предстои да разберем.

В 40-минутна реч по време на конгреса "новият" политик обяви, че ще се бори за "капитализъм с човешко лице". На форума присъстваха Красимир Каракачанов и Румен Йончев, лидери на формациите, с които Бареков вече обяви, че ще си партнира - ВМРО и Земеделския народен съюз. Сред гостите бяха и бизнесменът и лидер на БСП - Пловдив Георги Гергов, от движение "Гергьовден" Любен Дилов – син, както и проф. Кръстьо Петков. Сред основателите на новата партия е и бившият депутат от "Атака" Калина Крумова.

Бареков поиска два управленски мандата, а в програмата на партията са връщане на прогресивното облагане и таблет за всяко дете, диференцирано ДДС за лекарствата и храните, както и достойни доходи на хората.