Бареков с двама депутати в парламента

Новините

26-01-2014, 09:00

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Румен Йончев от БСП и бившият ГЕРБер Светлин Танчев отиват в най-новата партия

С двама депутати в парламента тръгна партията на Николай Бареков "България без цензура". Доскорошният ГЕРБер и вече независим народен представител Светлин Танчев бе сред гостите на учредителния конгрес в НДК вчера. Още депутати от ГЕРБ ще напуснат парламента, каза след форума Бареков. И даде да се разбере, че хората на Борисов ще работят за него. Няма да правя група в това Народно събрание, но на евровота искам да успеем с 4 евродепутати, обърна се към своите лидерът на "България без цензура". Той призова и червения Румен Йончев да напусне парламентарната група на Коалиция за България. "Господин Йончев, БСП не ви заслужават", каза Бареков. Както вече стана ясно, Йончев се очаква до седмица да напусне червената група и да се обяви за независим. Йончев е председател на Земеделски народен съюз, а партията е член на ЕНП. "Тук сме, защото Бареков е единственият политик, който може да погледне хората в очите", обърна се към залата Йончев. "Пътят напред ще е изпълнен с тежки битки, но и сладки победи, бъдете сигурни - ние, земеделците, ще бъдем с вас", зарече се лидерът на ЗНС.

Залата се вдигна на крака и започна да скандира "Бареков" в момента, в който лидерът на "България без цензура" заяви, че ще се кандидатира за поста министър-председател. Близо 5000 делегати и гости се включиха в учредителния конгрес на "България без цензура". "Партията на Николай Бареков е нов етап в развитието на демокрацията в България", заяви ген. Уесли Кларк от НАТО, който в момента е съветник на румънския премиер Виктор Понта. "Ще помагаме на "България без цензура", заяви в официално слово пред форума и латвийският експремиер Ейнарс Репше. Той поздрави Бареков за инициативата операция "Чисти ръце" и отбеляза, че "корупцията е като тумор в една държава". Репше ще бъде икономически съветник на Бареков и през март в Рига вече се организира работна среща за икономическата платформа на "България без цензура".

Дипломати, лидери на политически формации като Красимир Каракачанов на ВМРО и Емил Георгиев - председател на Екогласност, декларираха, че ще правят съюз с партията на Бареков. Любен Дилов-син, почетен председател на движение "Гергьовден", също приветства форума. "България или тръгва нагоре, или умира", заяви пред множеството Каракачанов. "Заедно с Бареков излизаме срещу управленската върхушка, която трябва да слезе от политическата сцена", отсече лидерът на ВМРО.

"Поздравяваме ви за силата, за операция "Чисти ръце", която поставихме още през 2008 година от трибуната на парламента", отбеляза заместничката на Мария Капон в ЕНП Надя Миронова. Ексдепутатът Димитър Абаджиев пък заяви: "Аз съм тук, за да подкрепя открито вашата кауза". Форумът очаквано избра Бареков за председател на партията, гласува устав и декларация. А Бареков посочи и двама от петимата си заместници - Ангел Славчев и Рада Коджабашева. Лидерът на партията оповести и имената на част от "Националния съвет на регионите". Сред тях са професори и генерали.