Утре без училище във Варна?

Мисия Варна

26-01-2014, 16:22

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Решено: Утре няма да се учи във Варна

Шефката на РИО каза "да" за "ледена" ваканция

Утре - 27-и януари, най-вероятно ще бъде  обявен за неучебен ден, научи Varnautre.bg. В момента оперативният щаб в Община Варна заседава. Заради влошената метеорологична обстановка и заледените дървета, улици и тротоари учениците най-вероятно няма да ходят на школо. За понеделник отново е обявен жълт код във Варна. Очаква се тази вечер отново да вали. При това дъжд, тъй като температурите леко ще се повишат. Призори водата отново ще замръзне и ситуацията ще е още по-сериозна от днешната. 

Шефката на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова, не присъства на заседанието, свикано от кмета, но е дала положително становище за утрешната "ледена" ваканция във Варна.

В 14 часа утре, понеделник, пък ще заседава щабът в Регионалната здравна инспекция, която единствена има правомощия да обяви грипна ваканция. След анализ на резултатите от тази седмица ще стане ясно дали заболеваемостта в града е достигнала 180 души на 10 000. Едва тогава ще стане ясно дали ще бъде обявена епидемия и училища, детски ясли и градини, консултации ще бъдат затворени.

 

Очаквайте подробности!