Родна композиторка с шанс за "Грами" тази вечер

Варна Лайф

26-01-2014, 19:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-много номинации - общо девет тази година има рапърът Джей-Зи

Българката Добринка Табакова е сред номинираните за престижната награда "Грами" в категорията за най-добър албум с класическа музика. Музикалните награди ще бъдат раздадени тази вечер в Стейпъл сентър в Лос Анджелис за 56-и път.

Табакова получава признание не за интерпретацията на произведения на други композитори, а за собствена творба. Това е албумът "Струнни пътеки" (String Paths), издаден от световноизвестната компания ЕСМ, която е сред водещите в разпространението на съвременна класическа музика, европейски джаз и уърлд мюзик.

Най-много номинации - общо девет тази година има рапърът Джей-Зи. Той ще се състезава в категориите за най-добър продуцент и най-добър дует с Джъстин Тимбърлейк.

Последният пък е фаворит на букмейкърите и има шанс да се сдобие със статуетка в седем категории.

17-годишната новозеландка Lorde е номинирана за най-добър запис, най-добра песен и най-добро солово изпълнение за хита “Royals”.

Макълмор и Райън Луис, които станаха особено популярни през последната година, също са сред фаворитите за наградите. Дуетът има седем номинации, включително за албум на годината и най-добра песен.

Пол Макартни и Ринго Стар от легендарната британска група Beatles пък ще получат статуетката за особен принос в музикалната индустрия.