Десетки коли блокирани в курортен комплекс "Чайка"

Мисия Варна

28-01-2014, 16:55

Снимка:

Снимка на читател

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лед се сипе от небето...всъщност е от сграда

Общински инспектори са проверили 198 обекта за осигурена безопасна проходимост за пешеходци

Десетки коли са закъсали в курортен комплекс "Чайка", алармира читател на Varnautre.bg. Блокирани от сняг са и хотелите "Никея Парк", "Орхидея", "Тото Шанс" в комплекса. Снощи тежка ВиК авария зад кортовете на "Спорт палас" предизвика голям теч на вода по стръмния път. "Тече като река към "Ривиера", разказаха хората, които живеят постоянно в района. По-късно водата замръзнала и направила 200 м. от  пътя - от х-л Детелина до Ривиера, непроходими. Цял ден в района днес няма вода, а от ВиК се опитват да остранят аварията.  Един от снегорините опитал да отпуши отсечката, но безсупешно. Според хората са нужни големи количества пясък и луга, за да бъде размекната ледената река. 

Междувременно от общината обявиха, че до 13 часа днес са проверени 98 обекта – търговски, туристически и административни за осигурена безопасна проходимост за пешеходци. При седем от обектите е констатирано, че е започнало почистване на леда, а на управителите на 22 са съставени констативни протоколи с предписания за конкретни мерки.

Обектите са разположени на булевардите "Цар Освободител", "Владислав Варненчик", "Осми Приморски полк", "Мария Луиза", "Княз Борис І" и "Васил Левски".  Проверките продължават. Те се извършват от служители на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" към община Варна.