Обвиниха варненец за двойното убийство на "Бузлуджа"

Пенсионер и сестрата на съпругата му бяха убити на 23 ноември 2013 г.

Обвиниха варненец за двойното убийство на ул."Бузлуджа". Варненският окръжен съд определи за Васил Д. най-тежката мярка - "задържане под стража". 

Припомняме, че на 23 ноември 2013 година, в дом на улица "Бузлуджа" бяха открити простреляни телата на 76 - годишната Елка Порожанова и на зет й Николай Курдов. Първа на престъплението се озовала съпругата на Николай. Възрастните хора били с по няколко куршума в телата, а освен това са били простреляни и в главите.

Първоначално досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Назначени са били експертизи - биологическа, химическа, балистична и др. Пред съдия са били разпитани всички свидетели и така е било установено времето на извършване на деянието.

В хода на досъдебното производство били събрани доказателства за съпричастността на Васил към двойното убийство. Според разследващите мъжът е бил на местопрестъплението точно по време на убийството.

Обвиняемият има има богато съдебно минало, осъждан е за грабежи, за наркопрестъпление, за документна измама и др. Излязъл е от затвора през 2011 година, когато бил предсрочно освободен.