Пътят за "Виница" вече e отворен (обновена)

Новините

29-01-2014, 18:40

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Автобуси отказват да пътуват към "Виница"

СНИМКИ: Зимната обстановка във Варна

19:20 Пътят за "Виница" вече е отворен. Малко след 19 часа полицейската блокада падна и колите могат да се придвижват свободно по баира. Към момента няма задръстване и закъсали коли, видя мобилният екип на Varnautre.bg.

18:30 Баирът към "Виница" продължава да е преграден от конуси и полицейска патрулка, предаде мобилният екип на Varnautre.bg. Пътят обаче най-вероятно скоро ще бъде отворен, тъй като след обработката на заледената настилка закъсалите коли се изтеглиха. Един от снегорините издърпа хладилен камион на фирма за хранителни стоки, който е бил причината за първоначалното задръстване.

Два снегорина непрекъснато поддържат състоянието на друга критична отсечка - улица "Вяра" в квартал "Младост". Стръмната улица често се превръща в капан за водачите, но в момента тя е чиста и по нея няма закъсали автомобили.

По булевардите придвижването е без проблем установи екипът на Varnautre.bg. Движат се автобусите на градския транспорт и всички варненци ще успеят да се приберат след работа по домовете си навреме.

Овладяна е кризата със заледяването в стръмната част на булевард "Ян Хунияди" пред КАТ. Два снегорина и багер обработват платната. В момента се изтегля и закъсал автобус.

Нашият екип видя странно маневриращ ТИР, който в момента е преградил булевард "Цар Освободител" малко преди кръстовището на МЕТРО. Камионът се опитва да маневрира, но вместо това е запушил и двете платна и предизвиква задръстване.
На мястото има багер с гребло, но проблемът очевидно не е в лошото време.

18:00 Полицейска кола около 18 часа прегради пътя за Виница в началото на най-стръмния му участък след спирка Явор, предаде от мястото екип на Varnautre.bg.

Два снегорина в момента почистват баира, по който се виждат няколко закъсали коли. Рязкото застудяване, заради което дъждът премина в мокър сняг направи пътните настилки изключително хлъзгави. По стръмните участъци автомобилите с неподходящи гуми буквално нямат шанс.
 
Автобусът на "Транстриумф", който преди повече от час отказа да продължи към Виница, вече не е на спирка Явор, а непосредствено пред полицейската блокада на пътя. Най-вероятно той ще тръгне всеки момент, след снегорин на една от снегопочистващите фирми, който обилно опесъчава баира.

 Актуални снимки на ситуацията се погрижи да осигури мобилен екип на Varnautre.bg, който обиколи невралгичните точки на града.