Турист засне корабокрушение (видео)

Животът

03-02-2014, 18:17

Снимка:

youtube

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Корабът потънал за минути

Пътническо корабче потъна за минути до островите Симилиан, Тайланд. На борда освен екипажът се намирали и 13 пътници. Кадрите от крушението са заснети от холандски водолаз, който бил на борда на друг кораб, притекъл се на помощ на потъващия.

Корабът "Аладин" изпълнявал круиз покрай бреговете на Тайланд, когато станал инцидентът. Причините все още не са ясни, но корабът започнал да се пълни бързо с вода и за минути се устремил към дъното,, завличайки хора под водата. От намиращия се наблизо кораб "Питър Пан" се притекли на помощ, като успели да извадят и спасят всичките 13 пътници, намиращи се на борда, буквално на косъм от смъртта.

"Това, че "Питър Пан" беше на мястото на инцидента бе чисто съвпадение. Това наистина беше много, много сериозно. Хората се хвърляха стремглаво във водата, някои изчезнаха под повърхността. Някои от тях бяха много близо до края си и хората са били изключително благодарни, че "Питър Пан" е бил на мястото на корабокрушението", заявил Денис Карлсон пред шведска медия.

Доклади след произшествето показали, че "Аладин" не е бил регистриран и работел нелегално.