Започва пълнене на дупките

Мисия Варна

11-02-2014, 12:11

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Ремонтът на "Брегалница" продължава с два слоя асфалт

Днес изтича срокът, в който районните кметства трябва да предоставят списък с улиците, нуждаещи се от спешно закърпване след леда и кишата от миналата седмица. Рехабилитацията на пътната мрежа в града ще започне веднага след като влезе в сила бюджета на община Варна за 2014-та, чието гласуване е насрочено за утре. В ремонта ще бъдат включени и траповете, по Аспаруховия мост, за които всеки ден алармират читатели на Varnautre.bg.

"Дупките ще бъдат запълвани по спешност и са само временно решение за улиците, които няма да бъдат цялостно преасфалтирани през тази година. Практиката да се кърпи вместо да се подменя целия асфалт ще бъда прекратена, защото това струва прекалено много на бюджета и на варненци", каза кметът Иван Портних.

Ремонтът на ул. "Брегалница" ще бъде подновен с полагането на два слоя асфалт. Той беше зазимен след подмяна на подземната инфраструктура. За да бъде възстановено движението, и за да спрат големите задръствания, предизвикани от ремонта улицата бе покрита с временна настилка. Изчакването се наложи, за да се направи проверка на трасето за възможни слягания от мащабните изкопни дейности, направени по време на основната реконструкция.  Освен двата слоя асфалт, на "Брегалница" ще бъдат довършени и тротоарите, прилежащите територии и градинките.