До края на месеца гласуваме кой символ на Варна да оживее

Обектът събрал най-много гласове ще се включи в набирането на средства, чрез даряване

До края на месец февруари всеки може да гласува за един от трите предложени обекта в 12-те града участници в кампанията "Място в сърцето". Обектът събрал най-много гласове ще се включи в набирането на средства, чрез даряване.

Трите обекта -финалисти във Варна са Зоокъта, парк "Аспарухов вал" и малките терми Одесос. Всеки, може да даде своя глас за едно от трите места тук>>

Кампанията стартира на 1 октомври 2013 г. и се реализира на няколко етапа. Първоначално жителите предлагат места, който определят като сборна точка на културния и социалния живот, напомнящи исторически събития важни за самочувствието на общността. След това Фондация "Работилница за граждански инициативи" и жури от представители на обществените фондации по места, местната власт и специалисти избира три от предложенията, за които стартира гласуване.

На следващ етап проектът събрал най-много гласове се включва в набирането на средства чрез даряване. Инициативата приключва ноември 2014 г. и цели реставрирането и ремонтирането на символните места в различните български градове.

Националната кампания "Място в сърцето" се провежда за пръв път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност. Тя се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, с което изпълнява мисията си да насърчава различни общности да поемат отговорност и да работят активно за социалното развитие.