Нашенка вдъхнови американска модна марка

Варна Лайф

13-02-2014, 12:12

Снимка:

Edward Roth

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цвета, която нашумя зад океана през 2010, когато бе коронясана за Мис България Диаспора САЩ, работи като консултиращ стратег по социалните мрежи

Българският модел Цвета Калейнска /Tsvetta/ е вдъхновението за новата колекция на нюйоркския дизайнер Едуард Рот. Това разкри вчера на Фейсбук страницата си собственичката на компанията и главен дизайнер, Наири Берсех. "Tsvetta e истинско вдъхновение: тя е женствена и елегантна, съчетава по изключителен начин духът на успялата и силна жена с нежност". 

Цвета, която нашумя зад океана през 2010, когато бе коронясана за Мис България Диаспора САЩ, работи в момента като консултиращ стратег по социалните мрежи за корпорацията Dogs Bollocks 5 и клиенти като филмовото студио "Парамаунт" и автомобилната компания "Тойота". Със собственичката на Едуарт Рот се запознава на социално събитие в Голямата Ябълка, където Tsvetta успява да я грабне с ентусиазма си за благотворителните кампании за подкрепа на младите хора, по които работи. Вдъхновените от Tsvetta ръчно изработени уникати от колекцията впечатляват с многоцветни артистични щампи на млади жени.

Марката Едуард Рот се прочу в САЩ миналата година, когато популярни модни блогъри я предпочетоха за своята визия на Седмицата на модата в Ню Йорк. Този сезон, американският творец ще направи премиера на свои колекции и в Европа в рамките на модните седмици на Милано и Париж.