Покориха най-високата сграда в Китай (видео)

Животът

16-02-2014, 13:39

Снимка:

telegraph.co

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Двама младежи изкачиха без осигурителни въжета високата 632 метра сграда, навръх 14 февруари

Двама представители на наричащите себе си "Daredevils" покорители на сгради, изкачиха 128 етажната Шанхай Тауър. Нестандартното в случая е, че феновете на този вид приключение, никога не използват осигуряващи въжета и една малка грешка, може да им коства буквално живота.

Това е най-високата сграда в Китай и втора по височина в света. Двойката маскирани руски младежи - на 20 и 24 години се изкачили без осигурителни въжета на височина повече от 600 метра.

На адреналиновите наркомани Виталий Раскалов и Вадим Махоров, им е отнело два часа за да се изкачат на главозамайващата височина и да заснемат уникалните кадри.Изкачването е станало с падането на нощта, за да избегнат камерите и многобройната охрана и да не попаднат в ръцете на китайските власти...

"Отне ни около два часа, за да стигнем до върха , но когато стигнахме там, можахме да видим само облаци. Трябваше да чакаме с часове, но си заслужаваше, защото гледката беше като от прозореца на самолет. Веднага след като видяхме пролука в облаците се изкачихме право на върха на крана и така успяхме да направим няколко страхотни снимки на града в подножитето. Никога не сме се страхували от този вид катерене и никога не сме се наранявали дори. В резултат на нашата "мисия" , не бяхме спали повече от 24 часа, което си беше огромно предизвикателство. Целта ни беше да се изкачим до върха на втората по височина сграда в света и ние я постигнахме. За нас единствената граница е небето!", казват двамата "смелчаци".

Само за месец през 2013 г., дуото покорява 12 града в седем страни , изкачвайки известни забележителности , включително Айфеловата кула, и Катедралата на Барселона.


 

Ето и още няколко подобни спиращи дъха "упражнения" на други безрасъдни последователи на модата "climbing".