Време е за режима на Дънов

Най-подходящото време за начало е сряда - три дни след пълнолуние

Според Учителя Петър Дънов, предстоящата седмица е най-подходящото време от годината за "рефрешване" и на тялото, и на духа, хранейки се единствено с жито, ябълки, мед и орехи.

Режимът продължава 10 дни през февруари, като началото е най-късно до три - четири дни след пълнолуние. Този месец то започна снощи в 1,54 ч., но няма драма, ако вече сте закусили или обядвали. Дънов препоръчва първата сряда след пълнолунието да е и първият ден на режима. Защо точно сряда ли? Защото според Библията Бог е създал слънцето и природата на четвъртия ден, а този ден е сряда. Не забравяйте, че това не е просто режим за пречистване от натрупаните токсини в тялото, но и храна за душата.
Така че има време до 19-и да се настроите. Разбира се, ако не искате да сте буквалисти, може да започнете и в понеделник - 17-и, което от чисто психологическа гледна точка - начало на седмицата, е също добър вариант.

И така: Когато започнете режима, три пъти сутринта се произнася формулата - "Божията любов носи изобилния и пълен живот". След това се казва - "Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни" - също три пъти. Тази формула се казва само веднъж, през първия ден на житния режим, а първата се произнася при всяко хранене.

Какво да правим през следващите 10 дни?

Първо, необходимо е да си набавим 1 кг жито от био магазин, за да сме сигурни, че не е ГМО. Дневната дажба е 100 грама. Освен това всеки ден ни се полагат по три ябълки - за сърцето, девет ореха - за ума, и три лъжици мед - за кръвта. Минимумът вода, която трябва да изпием на ден, е литър и половина. Учителят препоръчва тя да не е от чешмата, да не е и минерална, а да е от чист извор. Това, разбира се, в днешните условия на живот е трудно изпълнимо, така че най-добре е да си набавите трапезна бутилирана вода. Трябва да е преварена, като се пие по-скоро топла.

Дневната порция жито се слага в термос и се залива с 1 литър гореща вода от предната вечер. Количеството жито се разделя на три равни части, като се вади само тази, която ще се консумира на момента. Останалите две части остават в термоса, за да не се окислят и изгубят хранителната си стойност. Добре е час преди да се изяде първата порция сутринта, да се изпият две чаши преварена топла вода с мед и лимон. Всъщност сутринта това е водата, в която е киснало житото. Пие се бавно, защото е много хранителна и според Петър Дънов е много полезна за нервите.

Медът не се разтваря във водата, а се взема 1 лъжица от него, която се поставя на горното небце, след което се отпива вода с няколко капки лимон, задържа се в устата, докато отмие меда. Орехите се ядят през целия ден, може да си ги сложите и в житото.

Лечебна криза

Преди да си хапнем ябълките, е добре да ги подържим в ръка, да им се порадваме, да благодарим на дървото за чудесните плодове, с които ни е дарило, съветва Дънов. Нали помните - режимът е преди всичко философия...

На втория - третия ден може да изживеете "лечебна криза", свързана с чувството за глад, главоболие, да сте замаяни и отпаднали. Тези симптоми ще отшумят бързо, като може да ги превъзмогнете с повече вода.

Захранване:

И така, на десетия ден, при стриктно спазване на режима, сте минус 3 кг, а може и четири, ако сте го съчетали със спорт, лицето ви сияе, а тенът е избистрен. Чувствате особена лекота и тялом, и духом. Не разваляйте обаче постигнатото с порция пържени картофи със сирене и бира. За съжаление постигнатите резултати бързо ще изчезнат, ако се нахвърляте на храната. Да не говорим, че ще почувствате и огромен дискомфорт от появилата се тежест и дори газове. Затова е необходимо постепенно да настроим организма си към общата храна. За целта на десетия ден на обяд и на вечеря, освен порцията жито, си хапваме и купичка от т.нар. "ангелска супа". Тя се приготвя, като в един литър и половина вода се поставят цели белени картофи, лук, праз, магданоз, сол.

При поднасянето се добавя лимонов сок и черен пипер. Яде се с черен хляб. След това в продължение на три дни се храним само с вегетариански ястия, основно "ангелската" супа, и постепенно се преминава към обща храна.

Още по-подробно за житния режим на Учителя Петър Дънов и в кой ден от седмицата да го започнете