Стягат сградата на Военния клуб във Варна

Мисия Варна

17-02-2014, 18:54

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна град на "Кока-Кола" ли е ?

Военните ще ремонтират както рушащата се фасада, така и залите в емблематичното здание

Сградата на Военния клуб във Варна ще претърпи основен ремонт през настоящата година. Министерството на отбраната е включило в плановете за обновяване на базите емблематичната за града постройка, заяви зам.-изпълнителният директор на агенция „Военни клубове и почивно дело“ Ивелин Николов в интервю за Дарик.

Предвижда се да бъде укрепена външната фасада на зданието, която в момента се руши и дори представлява опасност за преминаващите по тротоара граждани. Освен фасадата, ремонт ще претърпят и вътрешните помещения, като се предвижда и изграждането на информационен център, който ще се помещава до входа на улица „Мария Луиза“.

„Вече е готова преписката с окончателния брой паметници на културата, които ще бъдат обновени. Сега предстои изготвянето на обществена поръчка за фирма изпълнител, след което ще бъдат разгледани проектите за саниране. Поради зимните условия, същинските строително-ремонтни дейности ще започнат най-рано през март и, ако всичко се развива по график, би трябвало до края на годината да сме приключили“, разясни още Николов.

Той сподели, че ще бъдат реновирани и няколко помещения, които се намират в хотелската част на военния клуб.