Глутница зайци "нападнаха" туристка (видео)

Туризъм

19-02-2014, 18:38

Снимка:

youtube

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Заешкият остров в Япония предлага и други подобни екстремни преживявания

Глутница зайци "нападнаха" туристка на японски остров. Всъщност точно на този остров подобна гледка едва ли е изненада.

Познат като Заешкия остров, Окуношима години наред помещава японската фабрика за отровен газ, използван през Втората световна война. Заради секретната дейност и заради подписаното от страната споразумение за забрана на бойни отровни вещества по време на войната, островът е премахнат от географските карти. В края на Втората световна война лабораторните зайци са пуснати на свобода и днес те се размножават свободно, защитени от океанските води.

Сега островът с тъмно минало е един заешки рай, в който съвсем свободно живеят и се размножават дългоухите "зверове". Има и друга версия, според която група ученици, които били на посещение на острова, пуснали осем зайчета. Поради липса на естествени врагове, те бързо се умножили.

Островът може да е доста опасен, заради отровите произвеждани там, но туристи с удоволствие го посещават, за да се насладят на гледката и да нахранят симпатичните животинки, които макар и диви, са напълно свикнали с човешкото присъствие.

 

Зайчовците напълно разбиват митовете за страхливия си характер и съвсем спокойно се оставят да бъдат хранени и дори галени от посетителите.