Петокласничка и третокласник спечелиха конкурс за мартеници

Животът

22-02-2014, 16:12

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Авторите на най-артистично изработените мартеници бяха отличени с индивидуални награди и грамоти

Десетки деца със сръчни ръце се включиха в осмото издание на конкурса за най-артистично изработени мартеници в район "Приморски" във Варна. Умения показаха възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски", СОУПЧЕ "А. С. Пушкин", ОУ "Г.С. Раковски", ОУ "Стефан Караджа", ОУ "Антон Страшимиров" и ОУ "Захари Стоянов".

Всички участници в конкурса получиха награди, като авторите на най-артистично изработените мартеници бяха отличени от журито с индивидуални награди и грамоти. Първото място заеха петокласничката Симона Джурова от ОУ "Захари Стоянов" и третокласникът Георги Апостолов от СОУ "Св. Климент Охридски". След тях в конкурсната надпревара в чест на Баба Марта се наредиха Добромира Ганчева, Рени Иванова, Анна-Мария Методиева и Ясмин Наскова от варненските училища "Стефан Караджа" и "Захари Стоянов". За оригиналност журито отличи творчеството на учениците от СОУ "Св. Климент Охридски" Нели Костова, Десислава Колева и Николай Апостолов.

И тази година участниците в осмия конкурс за най-артистично изработени мартеници на район "Приморски" ще изразят съпричастност към хората с увреждания, като предоставят свои експонати за благотворителен базар в подкрепа на нуждаещите се. Мартеници от конкурсната изложба ще бъдат дарени и в социални заведения – Дом за деца лишени от родителска грижа, Дневен център "Св. Йоан Златоуст" и Дом "Гаврош".