Расистки скандал избухна във футзал

Футболист вика на друг "Негър", съдията - "Айде, Айде"

Расистки скандал избухна след дербито между средняците в класирането на градския шампионат по футзал на Варна. Играчът на МФК МАГ Генади Луго, който е с тъмен цвят на кожата, се оплака пред медиите, че футболистът на Спартак Георги Бомбов не спрял да му вика негър през целия мач. Иначе, отборът, воден от треньора на националния отбор по плажен футбол - Симеон Христов, който е наставник и на футзалния Спартак, победи "маговете" с 3:2.

"Не мога да повярвам, че той ми казваше "Негър" и то на метър от международния съдия в този спорт Траян Енчев. Не знам защо реферът не реагира, след като много ясно чуваше расистките подвиквания от страна на играча на Спартак. Той много добре знае какво ми каза, истината ще излезе. Няма място за такива отношения през 2014 г. Обърнах се към съдията - не го ли чу, няма ли да реагираш, той ми каза - Айде, Айде", обясни Луго, който е бивш футболист и юноша на футболния клуб Спартак Варна.

В началото на другата седмица ръководството на МФК МАГ ще пусне жалба в БФС относно расисткия скандал, като се надяваме компетентните органи да излязат със становище за случилото се в родния ни футзал.