Спряха Lafka в Бургас

Парите

26-02-2014, 10:10

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Не купувам от Lafka" се завъртя във Фейсбук

Lafka цъфна върху велоалея

Надежда: Първо в Бургас, после и в други градове

Няма да има павилиони Lafka в Бургас. Това стана ясно, след като Бургаският административен съд спря решението на Общинския съвет да бъдат разположени близо 60 павилиона на веригата Lafka, предаде Burgasutre.bg.  

Решението е взето на закрито заседание на съда и е по повод жалбата срещу наредбата, внесена от дребни търговци и разпространители на вестници, които се обединиха в Асоциация за защита на средния и дребния бизнес.

На практика съдебното решение спира инвазията на цигарената компания в Бургас. Жалбата беше изпратена по инициатива на Асоциацията за спасение на дребния и средния бизнес. Нейният председател Николай Димитров води непримирима борба срещу нашествието на веригата вече втора година.

"Радвам се, че има справедливост. Всички колеги сме щастливи, че се намери съд, който застана истински зад закона. Ще продължим борбата до край", коментираха търговците.

Съдът мотивира решението си с това, че всеки търговец на цигарени издалия има право само на един преместваем обект, в който да извършва търговията си, докато на търговците на печатни изделия се разрешават повече от един обект. Веригата Lafka обаче съчетава продажбата на цигари и вестници и така удря търговците и на тютюневи, и на печатни изделия.