Петима в затвора заради кражба на медни бобини

Крими

26-02-2014, 15:23

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Техен съучастник се отърва с условна

Районният съд наложи наказания на шестима души от Девня за кражба на медни бобини от цех в село Езерово. Той е собственост на енергоремонтно дружество. Кражбата е извършена в ранните сутрешни часове на 14 октомври 2010 г.
Случайно един от подсъдимите разбрал, че в производственото хале в селото се ремонтират бобини и шестимата в сговор взели решение да ги откраднат. С две леки коли те се придвижили до цеха и използвайки прикритието на храсти, проникнали незабелязани от охраната в двора. С камък бил счупен прозорец и трима от тях се прехвърлили в сградата, като започнали да подават на останалите навън общо 30 бобини. По-късно през деня почистените от остатъци медни бобини били продадени в пункт за изкупуване на метали във Варна. Впоследствие, по иззетите дактилоскопни следи и снетите данни от личната карта на един от подсъдимите в изкупвателния пункт, били установени извършителите.
Общата стойност на откраднатото е 4095 лева.
Шестимата подсъдими получиха различни наказания. По 8 месеца строг затвор са наказанията на 45-годишния Димитър Н. и 35-годишния Денчо А., извършили кражбата при опасен рецидив. Също в условия на опасен рецидив се явява кражбата за 35-годишния Илия Н. и 38-годишния Михаил Н., осъдени съответно на 7 и 6 месеца затвор при строг режим. 33-годишния Атанас А. и 29-годишния Драган Ж., извършили кражбата в условията на повторност, бяха осъдени на по 4 месеца лишаване от свобода, като само за последния изпълнението на наказанието бе отложено с 3 години изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.