Общината започна чипиране на домашните любимци

Мисия Варна

07-03-2014, 14:58

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Микрочипът е капсула с уникален код и размер 1-1,5 см, който се инжектира под кожата и идентифицира любимеца

Информационна кампания за ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация на домашни любимци започнаха служители на община Варна. От дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" са подготвили листовки, които вече се разпространяват в града. В тях се дават пояснения за общинската Програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета и за възможностите за ваксиниране и чипиране на животните в лицензирани ветеринарни клиники.

Микрочипът е капсула с уникален код и размер 1-1,5 см, който се инжектира под кожата и идентифицира любимеца. Регистрирането на животните става в районните администрации и в кметствата. Повече информация може да бъде намерена на тел. 052/820 824, или на адрес - Варна, ул."Войнишка" № 3, павилион 9.

Вече е приет и Правилник за вътрешния ред и организацията на работа в "Общински приют за безстопанствени кучета" в село Каменар. В него са описани и нормите за допускане на външни лица в приюта - всеки ден от 8:30 до 16:00 ч., с изключение на официални празници. Гостите обаче са длъжни да информират управителя за целта на посещението си и да бъдат придружавани от служител на приюта. Представителите на различни неправителствени организации са длъжни да представят актуални документи за своята принадлежност към съответните структури. Задължително се води регистър на лицата,посетили приюта, пише още в правилника. Достъпът на доброволци също е регламентиран – всеки работен ден от 13.30 до 16.00 ч., като по едно и също време на територията на приемника не може да има повече от 10 доброволци.

Правилникът е публикуван на официалния сайт на община Варна.