Откриха отломки от малайзийския Боинг 777

Самолетът с 239 души на борда изчезна над Южнокитайско море в събота през нощта

Властите в Ханой съобщиха, че в Южнокитайско море са открити отломки от изчезналия вчера самолет "Боинг 777" на малайзийските авиолинии, който бе изгубен от радарите близо до границата с Виетнам, съобщиха световните информационни агенции.

Властите в Малайзия официално работят върху възможността за терористичен атентат, тъй като машината е опитала да се отклони от курса, а вчера бе установено, че няколко пътници са пътували с крадени паспорти. 

В издирвателните работи се включиха кораби на Китай и Виетнам. Към разследването днес се присъедини и ФБР.

Две големи керосинови петна бяха забелязани в Южнокитайско море, бе съобщено вчера. Това вероятно ще намали обсега на търсене на изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии. Преди това източници от военноморския флот на Виетнам съобщиха, че самолетът е паднал на разстояние 300 км от бреговете на остров Тхо Чу, който се намира югозападно от Южен Виетнам. Виетнамски спасители пък засекли сигнал с падналия лайнер на 220 км от южно от бреговете на Виетнам. 

Сред пътниците на борда има 154 души от Китай и Тайван, 38 малайзийци, 7 индонезийци, 6 души от Австралия, петима индийци, четирима французи, трима души от САЩ, по двама от Нова Зеландия, Украйна и Канада и по един от Русия и Холандия, съобщиха от авиокомпанията. В самолета са пътували и две малки деца.

20 от тях са били служители на американска компания, бе съобщено по-късно.