Спипаха крадци на 20 метра над земята

Крими

13-03-2014, 16:38

Снимка:

© Varnautre.bg | Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха престъпна групировка за кражба на... кабели

Крадци на кабели шетат в Каварненско

Крали елементи от стълбове до гара Синдел

Двама души бяха спипани по време на местопрестъпление на височина 20 метра, докато крадяли елементи от осветление до гара Синдел. 42-годишният В. Тодоров от Пчелник и 34-годишният С. Банчев от Игнатиево се качили на високите 20 метра осветителни стълбове до гара Синдел и започнали да свалят ценни елементи. Разглобените части подсъдимите хвърляли на земята под пилона или оставяли на площадката край себе си.

По това време служители на "Транспортна полиция" извършвали обход между коловозите на гарата, тъй като ден преди това бил получен сигнал за кражби на подобно оборудване за осветление от същия район. Полицаите чули подозрителен шум от рязане на метал, забелязали под един от пилоните част от хвърлените ел. устройства и когато осветили нависоко, засекли двамата на местопрестъплението.

Общата  стойност на инкриминираното имущество е 332 лева, като към момента нанесените щети са възстановени.  
Двамата подсъдими получиха различни наказания. Тодоров бе осъден на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим. 10 месеца строг затвор е наказанието на Банчев.  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.