Демонстрираха как се прави безизкопна рехабилитация

Животът

19-03-2014, 12:29

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Иновативните методи бяха показани пред представители на ВиК-Варна, строители и проектанти

Иновативни технологии за изграждане и рехабилитация на подземна инфраструктура показаха във Варна. Техническият семинар с демонстрация се осъществява в партньорство с ВиК – Варна. Демонстрациите откри инж. Иван Иванов – изпълнителен директор на ИКПИ.

Участниците се запознаха с техниката и възможностите, които предоставят  безизкопните технологии за рехабилитация и изграждане на тръбопроводи. Във втория ден, по време на  теоретичната част на семинарабяха представени подробно технологиите "Управляемо Хоризонтално Сондиране", "Микротунелиране", "Набиване с пневматичен чук на обсадни тръби", "Рехабилитация на тръбопроводи чрез полагане на облицовка с втвърдяване на място", "Рехабилитация на тръбопроводи чрез спирално навити ленти".

Събитията се реализират по проект  "Насърчаване на развитието на съвременни технологии за изграждане и рехабилитация на подземна инфраструктура", с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В семинара участваха представители на ВиК – Варна, Добрич и Русе, проектанти, фирми в сферата на изграждането и рехабилитацията на тръбопроводна инфраструктура и  строителството.