Детските лагери край Варна по-търсени от СПА хотелите

Туризъм

21-03-2014, 15:47

Снимка:

© Varnautre.bg | Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Морската столица участва със свой щанд на мащабното туристическо изложение в Москва – MITT 2014

През първите дни посетителите проявяват интерес към спа и балнео центровете в курортите край морската столица, както и към наличието от комплекси с богат набор от медицински услуги, разказват представители на Община Варна на борсата.

На специално внимание се радват възможностите за организиран младежки и детски туризъм. Многобройни са запитванията за отдих на детски спортни отбори в бази, подходящи за по-дълг престой.
Впечатленията на туроператорите са, че независимо от напрегнатата политическата обстановка в Русия, няма спад на интереса към почивки в България. От МИЕ официално обявяват, че в началото на февруари е отчетен ръст от 14,9 % на записванията на руски туристи.

MITT Москва е едно от петте най-крупни световни туристически изложения и се явява най-важното туристическо събитие в годината за Русия. Повече от 1800 изложители от 85 страни представят своите туристически продукти, нови програми, нови цени и нови направления в развитието си. Изложението се простира в 9 изложбени зали с площ над 55 000 кв.м.