Откриха останки в Индийския океан, предполага се, че са от изчезналия самолет

Новините

24-03-2014, 12:00

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Телевизия СНН съобщи нови данни за разследването

Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Малайзийските авиолинии, който липсва вече 16 денонощия, е забелязал обекти, оценени като интригуващи, в южната част на Индийския океан, съобщи в понеделник сутринта агенция „Синхуа".

Френски спътници пък са регистрирали обекти, които могат да се окажат части от летателния апарат. Те се намират далече от сегашната зона на издирване, която е в района на южната част на Индийския океан. Затова е възможно зоната на издирвателните операции да бъде разширена още, предава БГНЕС.

И докато продължава издирването на изчезналия Боинг 777, телевизия СНН съобщи нови данни за разследването. След като самолетът е напуснал маршрута си за Пекин в първите часове на 8 март, той се е снижил до 3.6 км над морското равнище, съобщи телевизията като се позова на източник, запознат с хода на разследването.

Според Мери Скиаво, която е бивш инспектор в министерството на транспорта на САЩ, обичайна практика е пилотите да предприемат рязко намаляване на височината на полета в случай на бърза декомпресия, пожар или взрив. Именно в този случай е необходимо да се снижат, да обърнат и да се опитат да стигнат до летище, където могат да помогнат на изпаднал в беда съд, каза Киаво.

Височина 3.6 километра позволява да се възстанови сравнително нормален полет при разхерметизация. И по-рано имаше съобщения за рязка промяна на височината, но се даваха други противоречиви данни, съобщава РИА "Новости".