Гонят плъхове и кърлежи предсрочно

Още тази седмица ще третират парковете в града

Започва масово третиране с препарати против кърлежи на градските паркове в "Аспарухово", "Младост", "Владиславово" и Морската градина. Меката зима и високите температури са довели до ранно развитие на популациите от кърлежи, което налага предсрочен старт на кампанията.

Парковете ще бъдат обработени при първа възможност още тази седмица, а поетапно през април, до средата на май, трябва да бъдат дезинфекцирани и зелените площи на детските ясли и градини, училищата, детските и спортни площадки и други обществено значими терени.

Следваща масирана дезакаризация се предвижда през втората половина на май  и през юни. Важно е да се знае, че за да бъдат ефективни, обработките се провеждат при подходящи климатични условия- без валежи и силен вятър, при температури 10-20 градуса и ниска тревиста растителност -до 20-25 см. височина.

По план през март и април се провежда и масирана дератизация – обработки срещу плъхове, на каналните шахти и деретата на територията на община Варна. До момента са обработени шахтите във "Владиславово", "Одесос"и "Чайка".