Стани доброволец! Ти си Варна 2019!

Всеки, който желае да стане доброволец, може да се запише онлайн или на място в Туристическия информационен център на Козирката

Започна набирането на доброволци за кампанията Варна - Европейска столица на културата 2019. Търсят се мотивирани хора, които ги е грижа за Варна и искат да помогнат града ни да стане едно по-добро място за живеене. Общата ни цел е градът да се превърне в европейска и световна културна сцена, плод на успешни партньорства и иновативни проекти. Те ще създадат предпоставки за поява на нови работни места, увеличаване на инвестициите, съживяване на различни производства и услуги и преди всичко една по–продуктивна атмосфера в града като цяло. Културата не е само в театрите и галериите, културата си ти!

Доброволците на Варна 2019 могат да подпомогнат кандитурата в следните дейности: 

1. Разпространение на информация и материали за кампании и събития в квартала, в който живееш.

2. Разпространение на информация и материали за кампании и събития в курортните комплекси Св. св. Константин и Елена, Чайка, Слънчев ден, Златни пясъци, Албена.

3. Подпомагане на работата на организаторите на големите фестивали и събития при провеждането им – Международен музикален фестивал Варненско лято, Международен театрален фестивал Варненско лято, Международен балетен конкурс, Международен майски хоров конкурс, Международен джаз фестивал, Международен фолклорен фестивал, Международен фестивал за съвременно изкуство contempo, Международен фестивал за видео арт Видеохолика, резидентна програма и други.

4. Работа в Мобилната точка за културни контакти МоТо.

5. Подпомагане на Секретариата Варна 2019 в изпълнение на комуникационната стратегия и популяризиране на кандидатурата на града в интернет.

Всеки, който желае да стане доброволец, може да се запише онлайн или на място в Туристическия информационен център на Козирката, срещу Катедралата.