Телефон прави 50-мегапикселова снимка

Новините

28-03-2014, 13:30

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Параметри като на мощен лаптоп събрали в мобилен телефон в Китай

Мобилен телефон с внушителни характеристики се очаква да излезе през април. Китайската фирма "Oppo" направи сериозна заявка за лидерските позиции в сферата на мобилните комуникации. Апаратът наистина е с уникални показатели и ако качеството не е традиционното "лошо" за китайските продукти, наистина може да очакваме модел, засенчващ много от претендентите за лидери на пазара.

Първото нещо, което се откроява, е 13-мегапикселов сензор на Sony, чрез който с технологията Pure Image 2.0 може да се снимат 50-мегапикселови снимки.

Видеото, снимано от тази камера, е 4К със скорост 30 кадъра в секунда, а "по-малките" размери са съответно 1080р с 60 кадъра в секунда и 720р слоу моушън видео със 120 кадъра в секунда.

Основните показатели са четириядрен процесор с 2,5 гигахерца за всяко ядро, 3 гигабайта РАМ памет, 32 гигабайта вградена потребителска памет с възможност за разширение до 128 гигабайта.

Дисплеят е от най-високо качество с размер 5,5 инча, предлагащ разделителна способност от 2560х1440 пиксела, най-новото покритие Gorilla Glass 3, както и технология, позволяваща боравенето с ръкавици или мокри пръсти.

Камерата, както казахме, е уникална, но заедно с нея върви и 5-мегапикселова предна с 80 градуса видимост.

Апаратът поддържа честотите на всички оператори, като предлага и 5G свързване и 3000mAh батерия с функция за експресно зареждане.

Цената на това китайско чудо определено е конкурентна със своите 599 долара, като ще се предлага и по-евтин вариант с малко по-слаби показатели.